Home Nieuws FC Emmen zonder punten weer naar huis

FC Emmen zonder punten weer naar huis

0

FC Emmen is er niet in geslaagd een resultaat te halen op De Vijverberg. Waar de ploeg van Dick Lukkien te veel kansen onbenut liet, leidde de eerste fout achterin meteen tot een tegentreffer van Fabian Serrarens. Die achterstand kwamen de Drenten ondanks de massale steun van 509 meegereisde supporters niet meer te boven.

Na tien minuten voetbal viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Caner Cavlan zette goed voor richting tweede paal, waar Luciano Slagveer tegendraads inkopte. De bal ging echter net naast, ook Michael de Leeuw kon niet het laatste zetje geven.

Er leek niet veel aan de hand, totdat Nick Kuipers de bal teruglegde voor Kjell Scherpen. De doelman raakte de bal verkeerd bij het uittrappen, waardoor de bal via via bij Serrarens belandde. De spits faalde niet en zette de thuisploeg op 1-0.

“Die vrije kopkans van Slagveer had erin gemogen. Daarna volgt de terugspeelbal, dat is wel een fout,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Maar we hebben ons daarna herpakt en zes of zeven kansen bij elkaar gespeeld. Dan mag je de trekker wel overhalen.”

Het was voor FC Emmen niet makkelijk om te voetballen. De Doetinchemmers zaten er kort op en hielden de linies kort op elkaar. Aan de zijkanten lag echter veel ruimte voor de backs, met name voor Glenn Bijl.

Na twintig minuten wisten de Emmenaren die ruimte steeds beter te benutten. De Leeuw kon een voorzet van Bijl op de borst aannemen, maar hij stuitte op doelman Nigel Bertrams.

Diezelfde De Leeuw kreeg nog twee kopkansen in het restant van de eerste helft. Ook waagde Bijl een aantal pogingen van afstand, maar zonder succes.

Gebrek aan afronding

In de tweede helft kregen de Emmenaren opnieuw kansen op de gelijkmaker. Er werd sneller de diepte gezocht en wat opportunistischer gespeeld. Voetballend was het opnieuw lastig om door de defensie te breken.

Eerst was het aan Jafar Arias, die tweemaal een duel won op de helft van De Graafschap en kon doorstoten richting doelman Bertrams. In de één tegen één was de spits echter in beide gevallen niet succesvol in de afronding.

In de slotfase trok De Graafschap zich massaal terug en gokte het met Delano Burgzorg en Charlison Benschop op de counter. Toch kreeg FC Emmen nog een aantal ultieme mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst kon invaller Reuven Niemeijer de bal niet goed terugleggen voor het doel, daarna kwam Bijl door een slim balletje van Arias oog in oog met Bertrams.

Vlak voor tijd konden Sven Braken en Kuipers nog de trekker overhalen, maar ook deze kansen werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Een logisch gevolg was dat doelman Bertrams werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Lukkien: “Er had zeker meer ingezeten voor ons. Wat overheerst is een wrang en zuur gevoel. Maar kijk je naar de manier van voetballen, dan hebben we best wel een prestatie geleverd.”

“We hadden ons vandaag in één keer veilig kunnen spelen. Dat is niet gelukt, maar we staan er nog steeds uitstekend voor. Het vizier gaat nu op de volgende wedstrijd,” aldus de trainer.

FC Emmen heeft nu twee weken lang geen wedstrijd. Daarna volgt op zondag 12 mei om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen Willem II. Ticketverkoop start aanstaande donderdag om 12:30 uur.

De Graafschap – FC Emmen: 1-0
12. Serrarens 1-0