Home Nieuws FC Emmen wint wederom van FC Utrecht

FC Emmen wint wederom van FC Utrecht

0

FC Emmen heeft na de 1-2 in Utrecht ook in eigen stadion gewonnen van FC Utrecht. Bij rust stond de 2-0 score al op het bord, na doelpunten van Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. De Emmenaren zijn nu drie duels op rij ongeslagen.

In de openingsfase wilde de ploeg van Dick Lukkien wel naar voren, maar het creëren van grote kansen bleek een lastige opgave. Beide defensies hielden het achterin dicht en door een gebrek aan nauwkeurigheid lukte het niet daar doorheen te spelen.

Het gevaar kwam dan ook vooral uit standaardsituaties. Caner Cavlan krulde een vrije trap richting de verre hoek in de handen van doelman David Jensen en bij corners hadden de Drenten weinig geluk.

Het was dan ook geen verrassing dat de openingstreffer ook uit een standaardsituatie viel. Na een half uur spelen kopte Veendorp een corner door richting tweede paal, waar De Leeuw klaarstond om binnen te koppen: 1-0.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Op ongeveer dertig meter van de goal ontving Veendorp de bal van Anco Jansen. De centrale verdediger, die als middenvelder de geschorste Michael Chacón verving, kapte zijn directe tegenstander uit en krulde de bal met zijn linkervoet heerlijk in de verre hoek.

Lukkien: “We hadden in het begin best veel moeite met FC Utrecht. Het kostte heel veel energie en moeite. Het is ook gewoon een goede ploeg, met goede voetballers. Maar de eerste de beste kans wordt binnengekopt door De Leeuw.”

FC Emmen trekt het over de streep

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat greep in de rust in met een dubbele wissel. Toch was de eerste kans van de tweede helft wederom voor de Drenten. Uit een vrije trap stuurde Jansen de bal richting de kruising, maar Jensen redde met een uiterste krachtsinspanning.

Even later kreeg FC Utrecht dé kans op de aansluitingstreffer via invaller Gyrano Kerk. Van dichtbij kreeg hij twee mogelijkheden om Scherpen te verschalken, maar de doelman zat er tweemaal goed bij. “Een cruciale redding van Kjell,” aldus Lukkien. “Je weet dat het bij FC Utrecht in de pauze flink heeft gestormd, dan heb je op dat moment een goede keeper nodig.”

In het restant van de wedstrijd waren grote kansen schaars. De Leeuw kopte nog in de handen van de doelman, Jansen schoot van afstand over en verder kregen de Emmenaren nog een aantal gevaarlijke corners en vrije trappen.

Tien minuten voor tijd kreeg De Leeuw nog tot twee keer toe in de één tegen één de kans op 3-0, maar in beide gevallen was doelman Jensen een te groot obstakel.

Lukkien: “Ik heb een elftal gezien dat het gras uit de grond wilde lopen. En dan verdien je het blijkbaar. Zo trek je het naar jezelf toe.”

“Complimenten voor iedereen,” gaat de trainer verder. “We nemen hier een reuzestap om ons in één keer veilig te spelen, maar er is nog niets beslist. We staan er goed voor, we moeten hiervan genieten, maar ook het vizier op dinsdag richten.”

Dinsdagavond wacht opnieuw een finale, uit tegen directe concurrent De Graafschap op De Vijverberg.

FC Emmen – FC Utrecht: 2-0
30. De Leeuw 1-0
40. Veendorp 2-0