Home Emmen FC Emmen wint van Heracles

FC Emmen wint van Heracles

0

FC Emmen heeft zondagmiddag thuis weten te winnen van Heracles met 1-0.

Al heel vroeg kregen Michael de Leeuw en Marko Kolar kansen op de openingstreffer. Na een mooie voorzet van Luciano Slagveer probeerde De Leeuw het met een halve omhaal, maar hij raakte de bal niet goed. Wel kwam de bal voor de voeten van Kolar, maar ook hij raakte de bal niet vol.

Tien minuten later waren De Leeuw en Slagveer weer dichtbij; De Leeuw kon een steekpass van Slagveer net niet toucheren, Slagveer zelf kopte via doelman Janis Blaswich op het dak van het doel.

Een kwartier voor de rust leek de 1-0 dan toch eindelijk te vallen en wederom kwam het gevaar van Slagveer. Hij legde vanaf de achterlijn terug op De Leeuw, maar opnieuw stond Blaswich in de weg. Meteen daarna stuitte ook Kolar op Blaswich. In dezelfde minuut faalde De Leeuw nog in de één op één met de keeper en kopte Miguel Araujo ook recht in de handen van de doelman.

Vlak voor rust volgde een krankzinnige fase. Volledig uit het niets viel de openingstreffer aan de andere kant. Mauro Junior pikte vlak voor het doel de bal op via Joey Konings en schoot raak. Na ingrijpen van de VAR bleek echter dat Konings de bal met de hand speelde en dus ging de treffer niet door.

Binnen een minuut na het afkeuren kopte Slagveer een mooie voorzet van Lorenzo Burnet op de paal. In de extra tijd kreeg FC Emmen dan alsnog waar het recht op had, toen Burnet met een heerlijke steekpass Kolar alleen voor de keeper zette. De spits bleef koel en opende de score.

“Ik heb in de eerste helft een goed Emmen tegen een minder Heracles gezien,” aldus Dick Lukkien. “1-0 was een magere afspiegeling want we hadden vier uitgespeelde kansen. Aan de andere kant hadden we een VAR-moment nodig, daar komen we goed weg. En dan maak je in de tegenstoot zelf een doelpunt en ga je met een goed gevoel naar de kleedkamer. Maar we wisten ook dat Heracles niet twee slechte helften op de mat zou leggen.”

GEEN DOELPUNTEN NA RUST

Ook de tweede helft ging flitsend van start voor de Drenten. Ook nu kwam het gevaar van Slagveer, die met een voorzet De Leeuw bereikte. De aanvoerder raakte de bal echter niet goed.

Tien minuten later moest Dennis Telgenkamp voor het eerst serieus aan het werk na een halve omhaal van Cyriel Dessers. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. De grootste kans was voor Kolar, die een voorzet van Bijl op de borst aannam maar de bal vervolgens over het doel volleerde.

Daarna werd de wedstrijd minder spectaculair, tot in de extra tijd. Teun Bijleveld legde de bal af op Dessers en de topscorer van de eredivisie schoot raak. Maar de vlag ging omhoog voor buitenspel en dus bleven de drie punten op De Oude Meerdijk.

Lukkien: “In de tweede helft was Heracles aan de bal iets beter. Maar het stemt mij tevreden dat we tot het einde hebben gevochten. Dan dwing je het ook af. We hadden nog even geluk met het buitenspelmoment op het eind. Maar ik geloof er heilig in dat als je zoveel energie geeft, met de hulp van het geweldige publiek, je dat soort momenten voor je wint.”

Door de winst stijgt FC Emmen naar de twaalfde plaats. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Vitesse, dat zesde staat. Mee naar Arnhem? Koop snel je ticket!

FC Emmen – Heracles Almelo: 1-0
45+3. Kolar 1-0