Home Emmen FC Emmen wint overtuigend van ADO Den Haag

FC Emmen wint overtuigend van ADO Den Haag

0

In wederom een bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk heeft FC Emmen met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. Daarmee gaat het goede spel nu dus ook gepaard met drie punten.

De ploeg van Dick Lukkien begon erg fel aan de wedstrijd en dat leverde een hoop kansen op. Zo probeerde Luciano Slagveer het na vijf minuten al met een kunststukje een voorzet van Tom Hiariej binnen te werken, maar hij mikte met zijn hak net mis.

In de vijf minuten daarna was Michael de Leeuw, die Tom Beugelsdijk een bijzonder lastige eerste helft bezorgde door veel de hoeken in te duiken, tweemaal erg dichtbij. Eerst was hij net te laat bij een lage voorzet van Sergio Peña, daarna schoot hij naast na een combinatie met de Peruaan.

De 1-0 kon niet uitblijven maar kwam van de voet van een Hagenees. John Goossens werkte de bal in eigen doel na een lage voorzet van Jan-Niklas Beste.

De Drenten gingen door en waren dichtbij een tweede treffer. Slagveer schoot via de vingertoppen van doelman Luuk Koopmans over, Robbert de Vos kon een diepe bal van Keziah Veendorp niet goed aannemen.

Nadat Nick Bakker geblesseerd was uitgevallen, waren ook Glenn Bijl en opnieuw De Leeuw, De Vos en Slagveer dichtbij de 2-0. Aan de andere kant werd ADO Den Haag amper gevaarlijk, behoudens een vrije trap van Goossens en een kopbal van Michiel Kramer.

FC Emmen loopt uit

In het begin van de tweede helft viel ook Beste geblesseerd uit, waardoor de herstelde Lorenzo Burnet zijn rentree maakte. Het was duidelijk dat de Hagenezen er de tweede helft nog wat van wilden maken en vlak na rust waren ze ook dichtbij de gelijkmaker. Maar meerdere Emmenaren gooiden zich ervoor. Kort daarna was Peña aan de andere kant dichtbij, met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Wat volgde was een onrustige fase met veel overtredingen en gele kaarten. De Leeuw maakte daar een eind aan door een lage voorzet van Slagveer binnen te glijden: 2-0.

Amper vijf minuten later was de aangever van de 2-0 zelf trefzeker. Dennis Telgenkamp bereikte met een doeltrap de diepgaande Slagveer, die de bal meenam met zijn hoofd en via de binnenkant van de paal de 3-0 binnenschoot.

In de slotfase werd de sfeer in het stadion beter en beter, terwijl het aluminium nog driemaal geraakt werd. Eerst kopte Dion Malone op de Drentse lat, daarna kopte Burnet op de paal en in de slotseconden raakte ook invaller Thom Haye de lat met een afstandsschot.

Volgend weekend speelt FC Emmen op zaterdagavond uit tegen Heracles Almelo. Koop hier je tickets voor deze belangrijke wedstrijd!

Twee blessuregevallen

Bakker met Beste zijn allebei uitgevallen met knieblessures. Nader onderzoek zal de komende dagen plaatsvinden. Wij wensen beide spelers voor nu veel sterkte en een voorspoedig herstel.

FC Emmen – ADO Den Haag: 3-0
16. Goossens 1-0 (e.d.)
69. De Leeuw 2-0
74. Slagveer 3-0