Home Emmen FC Emmen wint met 4-2 van Willem 2

FC Emmen wint met 4-2 van Willem 2

0
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen heeft zaterdagavond met 4-2 gewonnen van Willem 2.

In een vooral na rust zinderende wedstrijd heeft FC Emmen met 4-2 gewonnen van Willem II. Daarmee wordt de ongeslagen thuisreeks verlengd naar negen wedstrijden.

De ploeg van Dick Lukkien nam meteen het initiatief. Dat leek na vijf minuten tot een kans te leiden toen Miguel Araujo richting de verre hoek kopte uit een vrije trap van zijn landgenoot Sergio Peña, maar de vlag was omhoog voor buitenspel.

Willem II probeerde de Emmenaren vroeg vast te zetten, maar zo nu en dan kwam de thuisploeg er goed uit. De volgende Drentse kans was voor Kerim Frei, die een kans kreeg na terugleggen van Michael de Leeuw. Het schot van de Turk ging echter recht op doelman Timon Wellenreuther af.

Vijf minuten later was het alsnog raak. Weer zocht Peña naar Araujo, ditmaal uit een corner. Bij de eerste paal kopte de Peruaan feilloos binnen: 1-0.

Meteen daarna was De Leeuw dichtbij de tweede treffer na een heerlijke actie van Frei, maar hij werd het schieten net op tijd onmogelijk gemaakt door de Tilburgse verdediging.

Daarna liet ook Willem II nadrukkelijk van zich horen met twee goede kansen. Eerst trad Dennis Telgenkamp goed op, daarna plaatste Mike Ndayishimiye een vrije schietkans naast. Aan de andere kant schoot Glenn Bijl een vrije trap nog tegen het zijnet.

Vlak voor rust kregen de Drenten nog een domper te verwerken. Frei moest het veld helaas verlaten met een blessure. De komende dagen zal de aard van de klacht nader worden onderzocht. Zijn vervanger, Luka Adžić, was meteen dichtbij na een goede actie maar zijn schot miste kracht.

Lukkien: “We speelden naar onze mogelijkheden in de eerste helft, dat was prima. Het was een wedstrijd die op en neer golfde, vermakelijk om te zien. In de pauze heb ik benoemd dat het verdedigend af en toe te groot was. We moesten ook wat sneller wisselen van kant via Michael Chacon en Hilal Ben Moussa.”

ZINDEREND SPEKTAKEL NA RUST
Een klein kwartier na rust kwamen de Tilburgers op gelijke hoogte. Pol Llonch kreeg te veel ruimte op de rand van de zestien en schoot hoog in de hoek raak: 1-1.

Maar het bleef niet lang gelijk. Binnen twee minuten pakten de Emmenaren weer de voorsprong. Michael de Leeuw ontving de bal van Peña en schoot met links hard en hoog binnen.

Daar bleef het niet bij, want een minuut later was het wéér raak. Adžić deed hetzelfde als De Leeuw, namelijk de bal hoog en hard tegen de touwen schieten: 3-1.

Het spektakel was echter allesbehalve voorbij. De bal ging op de stip toen Michaël Heylen rechtsbuiten Ché Nunnely onderuit drukte. De penalty werd benut door Ndayishimiye, die daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht.

Maar een paar minuten later was het wederom raak. Peña, aangever bij de eerste drie Drentse treffers, kwam zelf ook nog op het scorebord door een gekraakt schot van Adžić binnen te schieten. Het is de eerste keer dat FC Emmen vier keer scoort in één eredivisieduel.

“Zij komen beter de kleedkamer uit en de 1-1 was ook verdiend,” aldus Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd. “Maar de manier waarop wij reageren is exemplarisch voor hoe wij tegenwoordig op het veld staan. We maken binnen twee minuten twee doelpunten. Wederom wil ik een groot compliment maken aan het publiek. Er ontstaat magie op De Oude Meerdijk.”

Door de overwinning heeft FC Emmen nu 29 punten uit 24 duels. Volgend weekend wacht een uitwedstrijd tegen Sparta in Rotterdam. Steun de ploeg op Het Kasteel!

FC Emmen – Willem II: 4-2