Home Emmen FC Emmen wint door twee penalty’s van Sparta

FC Emmen wint door twee penalty’s van Sparta

0

FC Emmen heeft op De Oude Meerdijk met 2-0 gewonnen van directe concurrent Sparta Rotterdam. Beide doelpunten werden in de eerste helft vanaf elf meter gemaakt, maar er waren ook genoeg kansen uit open spel.

De Emmenaren hadden het lastig in de eerste vijf minuten, maar kregen daarna grip op de wedstrijd. Marko Kolar en Michael Chacon waren zelfs dichtbij de openingstreffer.

Na een kwartier spelen kreeg Sparta toch een grote kans met Halil Dervisoglu, maar Dennis Telgenkamp bracht redding. In de tegenaanval werd Kolar naar de grond gedrukt door Jurgen Mattheij en scheidsrechter Edwin van de Graaf wees naar de stip. Sergio Peña ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen: 1-0.

FC Emmen kreeg door goed voetbal, bijvoorbeeld door het spel snel van links naar rechts te verplaatsen, kansen op de tweede treffer via Miguel Araujo (kopbal), Kolar (schietkans) en Nikolai Laursen (afstandsschot).

Na 26 minuten voetbal kon Araujo uit een corner opnieuw koppen, maar ditmaal blokkeerde Ragnar Ache de bal. Hij deed dat echter met zijn arm en dus ging de bal opnieuw op de stip. Nu was het de beurt aan Michael de Leeuw en ook hij faalde niet vanaf elf meter: 2-0.

Er waren nog kansen op een derde treffer, maar Kolar en Laursen stuitten op doelman Ariel Harush.

“We begonnen heel onwennig aan de wedstrijd,” zag trainer Dick Lukkien. “Na drie minuten hadden we al twee corners en een gevaarlijke vrije trap tegen. Daar is Sparta ook sterk in. Maar daarna hebben we gedomineerd en ons eigen spel gespeeld. En dat De Leeuw die penalty aan Peña gunt, is een mooi voorbeeld van de teamspirit bij Emmen.”

De Drentse deur blijft dicht

In de tweede helft ging de ploeg van Lukkien door waar het gebleven was. Wel moesten Michaël Heylen en Araujo samen met Telgenkamp een aantal keer optreden, maar zij hielden de deur goed dicht.

Aan de andere kant was Kolar heel dichtbij de 3-0, na een prachtige aanval over meerdere schijven. Even later leek hij alsnog de derde treffer te maken uit de rebound nadat Chacon de paal raakte, maar de Kroaat stond buitenspel.

In de slotfase raakte ook De Leeuw nog de paal, uit een vrije trap vlakbij de cornervlag. Peña was ook dichtbij zijn tweede, maar zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant voorkwam Heylen nog een treffer van invaller Joël Piroe.

Lukkien: “Ik vind 2-0 een magere afspiegeling van wat er op het veld is gebeurd. Het had ook 5-0 kunnen zijn. We waren vast aan de bal, mede doordat we op het middenveld in een ruit speelden. We hadden ook veel diepte voorin en dreiging naar voren. Laten we dit ook volgende week doen in een uitwedstrijd. Het is een prima affiche om de eerste uitoverwinning te behalen. Nog drie punten erbij, dan heb ik een heel fijne Kerst.”

Door de overwinning heeft FC Emmen nu achttien punten uit zeventien wedstrijden. Volgend weekend staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma, op bezoek bij FC Groningen.

FC Emmen – Sparta Rotterdam: 2-0
18. Peña 1-0 (pen.)
29. De Leeuw 2-0 (pen.)