Home Emmen FC Emmen verliest met 5-0 van Ajax

FC Emmen verliest met 5-0 van Ajax

0

FC Emmen heeft in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 verloren van landskampioen Ajax. Met name in de eerste helft wisten de Emmenaren goed partij te bieden, getuige ook de 1-0 ruststand. In de tweede helft liep de score helaas op tot dezelfde uitslag als vorig seizoen.

De Ajacieden gingen meteen op zoek naar de openingstreffer. Dusan Tadic gaf de bal met de borst mee op David Neres, die de paal raakte. In de rebound schoot Donny van de Beek naast.

Een minuut later was FC Emmen gevaarlijk aan de andere kant. Een voorzet van Glenn Bijl werd geblokkeerd door Neres, maar uit de hoekschop wisten de Emmenaren geen doelpoging te noteren.

Na vijf minuten spelen redde Dennis Telgenkamp in de één tegen één met Neres en zo was er in de openingsfase genoeg te beleven in Amsterdam.

Na een kwartiertje kwam FC Emmen beter in het spel. Dat leidde tot twee goede aanvallen, maar omdat Marko Kolar uitgleed kon de ploeg van Dick Lukkien doelman André Onana niet echt op de proef stellen.

Halverwege de eerste helft scoorde Van de Beek de openingstreffer. Vanaf de rechterkant legde Tadic de bal klaar, waarna Van de Beek laag in de hoek mikte: 1-0.

Maar FC Emmen gaf niet op. Er werd goed georganiseerd verdedigd en aan de andere kant verdienden de Drenten een aantal corners door er af en toe gevaarlijk uit te komen, met name over rechts met Nikolai Laursen.

Een snelle tegentreffer

In de tweede helft ging FC Emmen op jacht naar de gelijkmaker. Jafar Arias wilde de bal meegeven aan de mee opgekomen Bijl, maar de pass werd onderschept door Nico Tagliafico en meteen kon Ajax richting het doel van Telgenkamp. Uiteindelijk was het Hakim Ziyech die uit de lage voorzet van Neres de 2-0 binnenschoot.

De Drenten waren tien minuutjes van slag, maar zochten daarna de aanval. Tweemaal waagde Filip Ugrinic een poging van afstand en aan de rechterkant, waar het meeste gevaar van FC Emmen vandaan kwam, kon Bijl voor het doel afleggen maar hij mikte precies tussen twee Emmenaren in.

Daarna sloeg Ajax opnieuw toe. De ingevallen Quincy Promes stuitte op Telgenkamp, maar via de paal belandde de bal voor de voeten van Tadic en de Serviër tikte beheerst binnen: 3-0.

Een kwartier later was het weer raak, toen Promes met een steekpass Klaas-Jan Huntelaar vrijspeelde. De spits prikte laag in de hoek binnen en tekende voor de 4-0.

Vlak voor tijd dook Huntelaar nogmaals op achter de Drentse defensie. Hij probeerde de bal over Telgenkamp heen te lobben, maar de doelman had het doorzien. In de rebound kopte hij echter alsnog de 5-0 binnen.

Lukkien: “Als je kijkt naar de score zijn we niet veel opgeschoten, in vergelijking met vorig seizoen. Maar als je kijkt naar het voetballende deel, dan zie ik zeker aanknopingspunten. De manier waarop we met name in de laatste tien minuten de doelpunten weggeven, dat is te eenvoudig.”

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Er is nog een aantal tickets verkrijgbaar via www.fcemmen.nl/tickets!

Ajax – FC Emmen: 5-0
27. Van de Beek 1-0
47. Ziyech 2-0