Home Emmen FC Emmen neemt punt mee uit Sittard

FC Emmen neemt punt mee uit Sittard

0
(Foto: FC Emmen)

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Het is voor het eerst sinds 17 mei 2018 (0-0 tegen Sparta) dat bij een wedstrijd van de Emmenaren de brilstand na het laatste fluitsignaal nog op het bord stond.

FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten schoot Glenn Bijl een vrije trap net over en werd een vrije trap vanaf de zijlijn net niet verlengd. Ruim vijf minuten later was Lorenzo Burnet heel dichtbij; hij kwam goed op door het midden, maar raakte vol de paal.

Langzamerhand liet ook Fortuna zich steeds meer zien en de thuisploeg raakte halverwege de eerste helft ook het aluminium. Mark Diemers kreeg ruimte voor een schot vanaf ruim 25 meter en raakte de lat.

“Het was geen verheffende wedstrijd,” aldus Lukkien op de persconferentie. “De belangen waren groot, dat zag je aan beide ploegen. Het is lastig voetballen op dit veld. De eerste dertig minuten hebben we dat nog wel redelijk geprobeerd en kon Fortuna niet de pressie ontwikkelen die ze wilden.”

WEINIG MOGELIJKHEDEN NA RUST
In de tweede helft waren beide ploegen erg slordig aan de bal en daardoor waren uitgespeelde kansen schaars. Het eerste gevaar kwam na twintig minuten van Marko Kolar, toen hij vanaf rechts naar binnen dribbelde en met links de bal in de verre kruising probeerde te plaatsen.

Langzaam maar zeker werden de Drenten minder slordig aan de bal en kregen ze weer meer grip op de wedstrijd. Maar door het droge veld en veel kleine blessures kregen beide ploegen niet de schwung te pakken.

In de slotfase moest Dennis Telgenkamp nog redding brengen, toen een vrije trap van Diemers werd verlengd richting de korte hoek. De doelman had echter een goede reflex in huis en hield zijn doel schoon. Het is voor het eerst in 29 uitwedstrijden in de eredivisie dat FC Emmen de nul houdt.

In de extra tijd kreeg Branislav Ninaj nog zijn tweede gele kaart. De centrale verdediger had al geel en verloor de bal nadat hij mee opkwam, waarna hij zijn beklag deed bij de scheidsrechter en daarvoor opnieuw op de bon ging.

Lukkien: “In de tweede helft zat het gevaar nog wel in wat vrije trappen en corners, maar ik vind eigenlijk dat 0-0 wel een logische uitslag is. Het past bij wat beide ploegen op de mat hebben gelegd. Veel ploegen verliezen hier, dat is niet voor niets.”

Door het gelijke spel blijft de voorsprong op Fortuna twee punten. Met 26 punten staat FC Emmen nu dertiende, vier punten boven de degradatiestreep. Volgend weekend staat er een thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma.

Fortuna Sittard – FC Emmen: 0-0