Home Nieuws FC Emmen 2 na winst in Almelo dichtbij kampioenschap

FC Emmen 2 na winst in Almelo dichtbij kampioenschap

0

FC Emmen 2 heeft maandagavond in het Polman Stadion met 0-1 gewonnen van Heracles Almelo 2. Sven Braken benutte een strafschop na een overtreding waarvoor Heracles-verdediger Mats Knoester een rode kaart kreeg. Over twee weken kunnen de Emmenaren in eigen huis tegen PEC Zwolle de titel pakken.

In het begin sloegen beide ploegen er niet in om grote kansen te creëren. De eerste grote kans was voor Heraclied Jesper Drost, maar Dennis Telgenkamp liet zich niet verrassen door het wippertje van de middenvelder. Later werd een andere poging van Drost vlak voor de doellijn weggewerkt, waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft kwamen de Drenten beter aan het voetballen toe. Dat leidde vrij snel tot een goede kans voor Alexander Bannink, die net naast het doel van Koen Bucker schoot. Een kleine tien minuten later trok FC Emmen de wedstrijd naar zich toe, toen Knoester rood kreeg voor een overtreding binnen de eigen zestien. Braken benutte de strafschop en zette 0-1 op het scorebord, wat ook de eindstand werd.

Kampioenschap in zicht

FC Emmen 2 is nog altijd ongeslagen in de kampioenspoule en staat nu tweede, met één punt minder dan FC Twente 2 dat met een wedstrijd meer al uitgespeeld is. PEC Zwolle heeft zes punten minder dan de Emmenaren, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. De Zwollenaren komen dinsdag (thuis tegen NEC) en donderdag (thuis tegen Feyenoord) in actie, waarna ze op dinsdag 7 mei om 14:00 uur afreizen naar De Oude Meerdijk voor wellicht de directe confrontatie om het kampioenschap.

Heracles Almelo 2 – FC Emmen 2: 0-1
62. Braken (p.)

Opstelling Heracles Almelo 2:Bucker, Droste, Sama, Knoester, Van de Berg, Hardeveld, Duarte, Van Nieff, Drost, Konings, Van der Water.

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp, Gronsveld, Lukic, Siekman, Grootenhuis, Veendorp, Bijlsma, Marinus, Bannink, Quispel, Braken.