Home Sport FC Emmen2 pakt kampioenschap

FC Emmen2 pakt kampioenschap

0

FC Emmen heeft de laatste wedstrijd van de reservecompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle 2. Steff Kaptein zette de bezoekers op De Oude Meerdijk nog wel op achterstand, maar Stephen Warmolts maakte kort daarna de gelijkmaker. Het gelijkspel was voor de ploeg van Casper Goedkoop genoeg om het kampioenschap binnen te slepen in de kampioenspoule.

In de openingsfase leek het een makkelijke overwinning te worden voor de Emmenaren. In de eerste twee minuten stichtte FC Emmen al veel gevaar uit corners. Ook werd een hard schot van Wouter Marinus van de lijn gehaald en kopte Tim Siekman net naast.

De Drentse storm ging even liggen, maar een paar minuten later was Reuven Niemeijer dichtbij de openingstreffer. Hij dribbelde naar binnen vanaf de linkerkant, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Quinten van de Graaf.

Niemeijer kreeg na een klein half uur opnieuw de kans om de Zwolse doelman in de één tegen één te verschalken, maar opnieuw kwam de keeper als winnaar uit de strijd. In de tegenaanval moest Dennis Telgenkamp met een goede reflex redding brengen bij de eerste grote kans van de bezoekers.

Even later werd opnieuw een doelpunt van FC Emmen voorkomen doordat de bal van de lijn werd gehaald door Sené Marc-Olivier Doué uit een inzet van Sven Braken.

Een minuut later was het echter aan de andere kant raak. Kaptein kwam vlak voor het doel van Telgenkamp vrij en tikte een lage voorzet binnen: 0-1.

Een flinke domper voor de ploeg van Casper Goedkoop, maar via Warmolts kwamen de Emmenaren meteen op gelijke hoogte. Hij schoot de gelijkmaker binnen nadat de bal uit een corner via de kluts bij hem terechtkwam.

In de tweede helft waren kansen veel schaarser dan in de eerste. Richting het strafschopgebied was het voetballend prima, maar daarna bleven grote kansen uit. Het grootste gevaar kwam dan ook van schoten vanaf net buiten de zestien van Emil Bijlsma en Stef Gronsveld.

Na negentig minuten plus blessuretijd floot scheidsrechter Jesse Rozendal voor het laatst, waarna de spelers de prijs in ontvangst mochten nemen.

Komende week wacht de eerste selectie van FC Emmen nog twee finales, namelijk uit tegen Willem II en thuis tegen FC Groningen.