Home Sport FC Emmen ongelukkig onderuit tegen PEC

FC Emmen ongelukkig onderuit tegen PEC

0

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 verloren. Vito van Crooij zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong, waarna Lennart Thy de voorsprong verder uitbreidde met twee doelpunten.

De Emmenaren hadden het net als tegen Fortuna Sittard opnieuw lastig in de openingsfase. En opnieuw leidde dat tot een tegentreffer. Michael Chacón verloor de bal aan Younes Namli, die Van Crooij alleen voor doelman Kjell Scherpen zette: 1-0.

Trainer Dick Lukkien: “We wisten dat PEC stormachtig zou beginnen, maar we grijpen niet in en komen 1-0 achter.”

De intentie was om de eerste drie minuten van de wedstrijd stil te zijn om medeleven te tonen met de slachtoffers van de aanslag in Utrecht, maar die stilte werd verbroken door de openingstreffer.

De Zwollenaren gingen na de 1-0 op zoek naar de tweede treffer. FC Emmen had het lastig en zag hoe Scherpen redding bracht op een kopbal van Namli.

Na een kleine twintig minuten kroop FC Emmen uit haar schulp. Michael de Leeuw kon voorbij de tweede paal koppen uit een voorzet van Anco Jansen, maar zijn kopbal ging net voorlangs. De meegelopen Jafar Arias kon ook het laatste tikje niet geven.

Een paar minuten later kreeg FC Emmen opnieuw een kans op de gelijkmaker. Een goede combinatie tussen Arias en Jansen leidde tot een schot van de geboren Zwollenaar, maar Jansen schoot recht in de handen van doelman Mickey van der Hart.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam vlak voor rust. Het volle uitvak liet nogmaals flink van zich horen bij een corner. Uit die corner kreeg Luciano Slagveer een vrije schietkans, maar hij schoot over. “Die bal móét gewoon binnen op dit niveau,” aldus Lukkien.

Toch was het de thuisploeg die wist te scoren. Een schot van Mike van Duinen belandde via het been van Nick Kuipers voor de voeten van Thy, die vanaf randje buitenspel kon afronden.

Lukkien: “We hebben ons na de 1-0 aardig hersteld. We kwamen ook best wel aan het voetballen en kregen een aantal kansen. Maar die tegengoal net voor de pauze is echt killing.”

Lastig voetballen in de tweede helft

In de tweede helft liet FC Emmen meteen van zich horen. In het strafschopgebied liep Jansen verdediger Sepp van den Berg voorbij en schoot, maar raakte het zijnet. Even later raakte Alexander Bannink hetzelfde zijnet.

“Er viel best wat te halen, dat hebben we ook in de rust gezegd. Zwolle had veel moeite met de diepte van De Leeuw,” aldus Lukkien op de persconferentie. “Maar na rust ging PEC wel wat beter spelen. We hadden veel moeite met hun middenveldbezetting.”

Het lukte beide ploegen niet om hele grote kansen te creëren. Tien minuten voor tijd kreeg Slagveer echter opnieuw een levensgrote kans. Hij kwam na slordig balverlies van PEC één op één met de keeper, maar het lukte hem niet om af te ronden.

Vlak voor tijd vergrootten de Zwollenaren de voorsprong nogmaals. Eerst kwam Scherpen nog als winnaar uit de strijd in de één tegen één, maar kort daarna scoorde Thy alsnog de 3-0.

“Normaal gesproken hebben we nog wel de energie om aan te zetten, maar dat was vandaag minder,” zag Lukkien. “Na zes keer op rij niet winnen is het makkelijk om negatief te zijn, maar we staan nog steeds slechts één puntje verwijderd van een veilige plek. Dus we gaan door om zo veel mogelijk punten te behalen.”

Door de nederlaag blijft FC Emmen op de zeventiende plaats staan met 25 punten uit 27 wedstrijden. De achterstand op nummer vijftien Excelsior blijft één punt.

Deze week staan er twee thuiswedstrijden op het programma voor de Emmenaren. Woensdag komt Ajax op bezoek, zondag sc Heerenveen.

De wedstrijd tegen Ajax is uitverkocht, maar je kunt hier nog tickets kopen voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen!

PEC Zwolle – FC Emmen: 3-0
3. Van Crooij 1-0